На фронті відбулося 135 бойових зіткнень з окупантами: на яких напрямках йдуть бої

Читать на русском
Ворог майже 2700 разів обстріляв позиції наших військ і населені пункти із використанням різних типів озброєння.
Генштаб ЗСУ

На різних напрямках фронту за добу понеділка, 24 червня, сталося 135 бойових зіткнень Сил оборони з російськими загарбниками. Найгарячіша обстановка протягом дня зберігалась на Покровському напрямку.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Як зазначається, протягом доби противник завдав по території України три ракетних удари, застосувавши шість ракет, 52 авіаційні удари із використанням 70 КАБів, задіяв 510 дронів-камікадзе. Ворог майже 2700 разів обстріляв позиції наших військ і населені пункти із використанням різних типів озброєння.

У ЗСУ спростували повну окупацію Новоолександрівки на Покровському напрямкуІнформація про повну окупацію Новоолександрівки на Покровському напрямку не відповідає дійсності, заявили у ЗСУ. На вулицях населеного пункту тривають бої.

На Харківському напрямку протягом дня успіху не мали шість спроб окупантів атакувати позиції Сил оборони в районах Вовчанська та Липців.

На Куп’янському напрямку наші захисники відбили сім атак ворога поблизу Синьківки, Стельмахівки та Піщаного. На даний час ще тривають три боєзіткнення поблизу Степової Новоселівки. Ситуація під контролем Сил оборони.

Лиманський напрямок. Протягом дня активність ворога була зосереджена поблизу населених пунктів Копанки, Греківка, Макіївка, Невське, Терни, Торське та у Серебрянському лісі. Українськими захисниками відбито понад 20 спроб загарбників наблизитися до наших оборонних позицій.

На Сіверському напрямку кількість боєзіткнень збільшилась до 22. Ворог атакував Сили оборони в районах Білогорівки, Верхньокам’янського, Виїмки та Роздолівки. 20 атак відбито, 2 бої ще тривають.

На Краматорському напрямку нашими захисниками відбито дев’ять штурмових дій з боку російських загарбників в районах Калинівки, Часового Яру, Іванівського та Кліщіївки.

Торецький напрямок. Тут ворог дев’ять разів намагався вклинитися в нашу оборону поблизу Південного, Північного та Торецька. Вісім атак відбито, одна - триває. Ситуація напружена.

Найгарячіше у понеділок було на Покровському напрямку, де агресор не полишає спроб прорвати нашу оборону. За добу окупанти 45 разів атакували в районах населених пунктів Олександропіль, Євгенівка, Новоолександрівка, Воздвиженка, Сокіл, Новоселівка Перша та Уманське. 33 штурмові дії ворога відбито, 12 боєзіткнень ще продовжуються.

На Курахівському напрямку штурмові дії противника успіху не мали в районах Карлівки, Красногорівки та Парасковіївки.

На Шахтарському напрямку агресор чотири рази намагався прорватися в районі Урожайного. Три штурмові дії успіху не мали, триває бій.

На Придніпровському напрямку ворог здійснив п’ять спроб витіснити наших захисників на лівобережній частині Дніпра. Три штурмових дії успішно відбито, дві – тривають.

При цьому, на решті напрямків суттєвих змін в обстановці не відбулося.

Підрозділами нашої авіації та ракетних військ і артилерії з початку цієї доби завдано уражень по трьох районах зосередження особового складу, району зосередження озброєння та військової техніки та складу з боєприпасами противника.

Нагадаємо, російська армія втратила з початку повномасштабного вторгнення в Україну 535 тисяч 660 військових. За останню добу ЗСУ знищили приблизно 1300 окупантів.

Також Сирський розповів, що допоможе знизити втрати ЗСУ на полі бою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: