Нардепу Тищенку обрали запобіжний захід

Читать на русском
Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід нардепу Миколі Тищенку у справі про незаконне позбавлення волі колишнього військовослужбовця ЗСУ.
Фото: galka.if.ua

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід народному депутату Миколі Тищенку у справі про незаконне позбавлення волі колишнього військовослужбовця ЗСУ.

Про це повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію засідання.

Народному обранцю призначили цілодобовий домашній арешт. Окрім носіння браслета, Тищенко зобов'язали здати закордонні паспорти.

300 електронних браслетів на всю Україну: половина – зайняті, третина – несправніНа балансі Національної поліції є 300 електронних браслетів для підозрюваних та обвинувачених, детальніше – на інфографіці.

Він також повинен прибувати до суду на першу вимогу, повідомляти про зміну місця проживання, не відлучатися з місця проживання та утримуватися від спілкування зі свідками та потерпілим.

Нагадаємо, 20 червня у соцмережах з'явилося відео з Дніпра, на якому група невідомих людей у ​​формі напала на чоловіка у цивільному одязі, коли він гуляв разом із дитиною. З'ясувалося, що постраждалий – це колишній боєць спеціального підрозділу Kraken ГУР Дмитро Павлов, а нападники – охорона Миколи Тищенка.

При цьому разом із охороною Тищенка участь у нападі брав співробітник столичної поліції Богдан Писаренко. Напередодні стало відомо, що його звільнено з поліції Києва.

Сам Тищенко заявив, що колишній військовий є «начальником безпеки ботоферми» та нібито провокував поліцейського на місці проведення слідчих дій. Крім того, він стверджує, що охорони не має.

Нагадаємо, у січні 2023 року Миколу Тищенка виключили з фракції «Слуга народу» через його скандальне «відрядження» до Таїланду. Депутат стверджував, що перебуває в країні, «налагоджуючи на користь України відносини з державами Південно-Східної Азії». Але голова парламенту Руслан Стефанчук заявив, що розпорядження про відрядження не підписував.

Ще один скандал із нардепом: у 2021 році, незважаючи на посилений карантин, він організував вечірку в готелі. Сам Тищенко усіляко заперечував порушення правил локдауну.

Раніше ми розповідали, що на балансі Національної поліції є лише 300 електронних браслетів на всю країну, з них третина – несправні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: