У ЄС заявили, що переговори щодо членства України будуть вимогливими

Читать на русском
У Люксембурзі відбувається перша Міжурядова конференція, на якій представники ЄС зробили заяви щодо переговорів.
eufordigital.eu

Переговори щодо вступу України до Європейського союзу будуть суворими та вимогливими. Рішення про те, чи виконані всі умови для їх завершення, прийматимуть держави-члени ЄС.

Про це заявила міністр закордонних справ Бельгії, яка головує в ЄС, Хаджа Лабіб у вівторок у Люксембурзі на відкритті Міжурядової конференції, пише Інтерфакс-Україна.

Членство в Євросоюзі: скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країнСкільки часу минало між початком переговорів та вступом країн до ЄС – на інфографіці. Найшвидше членами стали Австрія, Фінляндія та Швеція.

«Переговори про вступ, які ми розпочинаємо сьогодні, будуть суворими та вимогливими. Завдяки рішучості та цілеспрямованості ми впевнені у вашій здатності довести справу до успішного завершення. Ми підтримуватимемо вас у ваших зусиллях, і ми з нетерпінням чекаємо на можливість вітати вас як повністю повноправного члена Євросоюзу», – сказала вона.

Вона уточнила, що саме держави-члени вирішуватимуть, чи виконані умови для завершення переговорів, беручи до уваги зміни у законодавстві ЄС з моменту відкриття переговорів та готовність України до членства.

Лабіб додала, що Україні потрібно буде приділити особливу увагу судовій реформі, боротьбі з корупцією, а також захисту та недискримінаційному поводженню з національними меншинами.

Нагадаємо, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн сьогодні заявила, що Європейський Союз розпочинає переговори про вступ України та Молдови.

Президент України Володимир Зеленський назвав сьогоднішній день історичним.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країн до ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: