Історичний день: Зеленський висловився про старт переговорів щодо вступу в ЄС

Читать на русском
Володимир Зеленський назвав 25 червня історичним днем. Саме сьогодні розпочинається нова сторінка історії – переговори про членство в ЄС.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський назвав 25 червня історичним днем, адже Україна сьогодні переходить до фактичних переговорів з Європейським Союзом щодо членства у ньому.

Про це він написав у своєму Telegram.

Членство в Євросоюзі: скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країнСкільки часу минало між початком переговорів та вступом країн до ЄС – на інфографіці. Найшвидше членами стали Австрія, Фінляндія та Швеція.

«Сьогодні історичний день, коли ми переходимо до фактичних, реальних переговорів із Європейським Союзом щодо членства України», – заявив Зеленський.

Президент нагадав, що 28 лютого 2022 року через кілька днів після початку повномасштабного вторгнення Україна підписали заявку на вступ. А майже два роки тому, у червні 2022-го, наша країна отримала кандидатство, а у грудні минулого року отримали політичне рішення щодо переговорів.

«Але саме від сьогоднішнього дня відраховуватиметься старт нашого членства у Євросоюзі: перша міжурядова конференція України та ЄС – уже сьогодні», – зазначив Зеленський.

Глава держави висловив подяку кожному, хто боронить Україну та наш народ.

«Нас уже ніколи не збити зі шляху в об’єднану Європу, у наш спільний дім – усіх європейських націй. Дім, який має бути мирним!», - додав президент.

Нагадаємо, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн сьогодні заявила, що Європейський Союз розпочинає переговори про вступ України та Молдови.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країн до ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: