Данія надасть 4,7 млн євро для відновлення енергетичних об'єктів в Україні

Читать на русском
Данія перерахує до Фонду підтримки енергетики України близько 4,7 мільйонів євро для швидкого відновлення об’єктів критичної енергетичної інфраструктури у прифронтових областях.
Ілюстративне фото ДСНС

Міністерство закордонних справ Данії перерахує до Фонду підтримки енергетики України додатковий грант у розмір близько 4,7 мільйони євро для швидкого відновлення об’єктів критичної енергетичної інфраструктури у прифронтових Миколаївській та Харківській областях.

Про це повідомляє Міністерство енергетики.

Масовані удари по українській енергетиці: яку допомогу обіцяли союзникиПісля початку нової хвилі ударів рф по енергосистемі допомогу Україні для відновлення обіцяли США, Німеччина, Британія, Швеція та інші країни.

«Данія стала першим спонсором Фонду підтримки енергетики України, зробивши внесок для відновлення української енергетики ще у квітні 2022 року. Ми щиро дякуємо партнерам за цю незмінну позицію і продовження підтримки. Її особливо гостро потребують саме прифронтові області, енергетичні об’єкти яких щоденно зазнають ворожих атак», - зазначив міністр Герман Галущенко.

Загальна сума перерахованих та анонсованих внесків до фонду наразі становить понад 551 мільйон євро.

Нагадаємо, уряд Данії виділить мільйони євро, щоб прискорити процес вступу України та Молдови до Європейського Союзу. Кошти перераховуватимуться частинами до 2030 року.

А трохи раніше Данія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні. У ньому, серед іншого, є обладнання для підтримки винищувачів F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: