Казахстан не видаватиме Україні підозрюваного у нападі на опозиційного журналіста Садикова

Читать на русском
Влада Казахстану не має наміру видавати Україні підозрюваного у замаху на казахського опозиціонера Айдоса Садикова у Києві.
Фото: senate.parlam.kz

Влада Казахстану не має наміру видавати Україні підозрюваного у замаху на казахського опозиціонера Айдоса Садикова у Києві.

Про це заявив глава Сенату Казахстану Маулен Ашимбаєв, його цитує місцеве бюро Радіо Свобода.

Замах на казахського опозиціонера у Києві: правоохоронці встановили виконавцівПравоохоронці повідомили про підозру двом виконавцям замаху на казахського опозиціонера Садикова у Києві. Вони переховуються.

За його словами, Генеральна прокуратура Казахстану підключилася до розслідування та перебуває на зв'язку зі своїми колегами. При цьому на видачу підозрюваного очікувати не варто.

«Це, в цілому, не щодо цієї ситуації, а загалом принцип: Казахстан не видає своїх громадян іншим державам», – заявив Ашимбаєв.

Він також відкинув твердження про те, що влада Казахстану нібито була зацікавлена ​​в замаху Садикова.

«Будь-які заяви про те, що Казахстан був зацікавлений, якісь наші державні органи були зацікавлені – це провокації та інсинуації, які не відповідають дійсності», – стверджує політик.

Нагадаємо, замах на Айдоса Садикова було скоєно 18 червня у Шевченківському районі Києва. У момент стрілянини він перебував в автомобілі разом із дружиною, вона не постраждала. Садиков зараз перебуває у глибокій комі.

21 червня у Казахстані здався органам внутрішніх справ Алтай Жаканбаєв – один із підозрюваних.

Раніше повідомлялося, що Офіс генпрокурора України запросить екстрадицію підозрюваних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: