На фронті відбулося 90 бойових зіткнень з окупантами: на яких напрямках йдуть бої

Читать на русском
Російський агресор продовжує атакувати на кількох напрямках, найактивніше – на Покровському і Харківському. Наразі загальна кількість ворожих атак по всій лінії фронту зросла до 90.
Генштаб ЗСУ

На різних напрямках фронту за добу суботи, 29 червня, сталося 90 бойових зіткнень Сил оборони з російськими загарбниками. Більшість з них – на Покровському і Харківському напрямках. Наразі біля Костянтинівки ще триває бій.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Сили оборони відкинули окупантів від двох сіл на ДонеччиніВ результаті успішної операції українським військовим вдалось відкинути окупантів від Тернів та Ямполівки Донецької області та закріпитися на позиціях.

«Російський агресор продовжує атакувати на кількох напрямках, найактивніше – на Покровському і Харківському. Українські захисники міцно тримають оборону. Наразі загальна кількість ворожих атак по всій лінії фронту зросла до 90», - йдеться у повідомленні.

На Харківському напрямку загарбники й далі атакують в районі Вовчанська. На цей час намагається реалізувати дві спроби покращити власні позиції, вісім попередніх – відбито. Як наслідок, загарбники сьогодні втратили 127 осіб вбитими та пораненими.

На Куп’янському напрямку росіяни незначно додали активності в районах Стельмахівки і Синьківки. Загальна кількість атак за сьогодні – чотири. Тривають бої в районі Часового Яру на Краматорському напрямку.

На Покровському напрямку 28 разів за сьогодні відбувалися боєзіткнення різної інтенсивності. Наразі тривають 12 з них в районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Євгенівки, Новоселівки Першої та Прогреса. На цей час ворог, зокрема, втратив 252 військовослужбовці вбитими та пораненими і безповоротно РСЗВ БМ-21 «Град».

На Курахівському напрямку ворог вже вісім разів за сьогодні намагався захопити українські позиції. Зараз ще атакує у двох локаціях поблизу Красногорівки.

На Времівському напрямку кількість сьогоднішніх ворожих штурмів збільшилась до семи. Продовжується бій неподалік Костянтинівки.

При цьому, зазначається, що на решті напрямків ситуація суттєвих змін не зазнала.

Нагадаємо, що бійці ЗСУ за минулу добу знищили ще 1070 окупантів. Загалом від початку повномасштабного вторгнення росія втратила близько 541 560 військових.

Нещодавно стало відомо, що деякі російські підрозділи, які наступали на Вовчанськ, виводять на доукомплектування через втрату боєздатності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: