Польща відновила пропуск вантажівок на кордоні з Україною

Читать на русском
На кордоні з Польщею відновлено пропуск українських вантажівок, які були заблоковані сьогодні з ранку.
фото PAP

На українсько-польському кордоні відновлено пропуск вантажівок. Питання вдалося врегулювати з польською стороною.

Про це повідомила Державна митна служба України.

Транспортний безвіз з ЄС: для українських перевізників зробили важливу заявуПеревізники, які працюють відповідно до транспортного безвізу в країнах ЄС, мають оновити документи та маркування.

«У зв’язку з врегулюванням польською стороною питання перетину кордону вантажівками з українською реєстрацією, відновлено пропуск вантажних транспортних засобів через пункти пропуску на кордоні з Республікою Польща, розташованих у зоні діяльності Львівської митниці», – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, з 00:00 1 липня Польща припинила пропуск на в'їзд та виїзд українських вантажівок, які не мають дозволів на міжнародні вантажні перевезення - дозволи або книжки ЄКМТ.

Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач заявив, що жодних дозволів на двосторонні перевезення українським перевізникам не потрібне: угода про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС набула чинності 20 червня, проте до 10 липня діє перехідний період, що дозволяє перевізникам адаптуватися до правил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: