Новий прем'єр Нідерландів озвучив свою позицію щодо допомоги Україні

Читать на русском
Новий уряд Нідерландів не має наміру припиняти підтримку України – Київ і надалі отримуватиме допомогу, необхідну для боротьби проти рф.
Фото: dvhn.nl

Новий уряд Нідерландів не має наміру припиняти підтримку України – Київ і надалі отримуватиме допомогу, необхідну для боротьби проти росії.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Дік Схооф, його слова наводить Укрінформ.

Допомога Україні чи преміум на Netflix: що обходиться дорожче платникам податків країн-союзників«Слово і діло» підрахувало, скільки один зайнятий громадянин країни-союзника витрачає на допомогу Україні. Ці витрати ми порівняли з місячною вартістю преміум-підписки на Netflix.

Політик обіцяє, що Нідерланди допомагатимуть Україні як у фінансовій, так і у військовій та політичній сферах.

«У кількох годинах польоту звідси йде жахлива війна, в якій людські життя не мають значення для росії...Україна може продовжувати розраховувати на підтримку Нідерландів», – зазначив він.

Схооф додав, що на міжнародному рівні Нідерланди також залишатимуться надійним партнером у рамках ЄС та НАТО.

«Особисто для мене цілком зрозуміло, що захист того, що для нас дороге, наших свобод та всього нашого способу життя має бути абсолютним високим пріоритетом міжнародної безпекової політики. І так, захист є вирішальним елементом у цьому», – підсумував новий прем'єр.

Нагадаємо, що новий уряд Нідерландів на чолі з ультраправою Партією свободи склав присягу у вівторок, 2 липня. При цьому колишній прем'єр країни Марк Рютте отримає пост генсека НАТО. Свої обов’язки він почне виконувати з 1 жовтня.

Раніше повідомлялося, що Нідерланди видали ліцензію на експорт в Україну 24 літаків F-16 і семи авіадвигунів до них. Перший літак буде поставлено незабаром.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: