Єрмак у США зустрівся із Блінкеном: що обговорили

Читать на русском
Зустріч відбулася у вівторок в Державному департаменті США. Держсекретар привітав Україну з історичною підтримкою з боку інших країн Глобального саміту миру.
Офіс президента

У вівторок, 2 липня, Держсекретар США Ентоні Блінкен обговорив з керівником Офісу президента України Андрієм Єрмаком питання євроатлантичної інтеграції, посилення обороноспроможності, енергетичну безпеку та інші важливі питання України.

Про це заступник речника американського зовнішньополітичного відомства Ведант Пател пповідомив під час брифінгу.

Як зазначається, зустріч відбулася у вівторок в Державному департаменті США.

«Сторони обговорили низку питань, зокрема майбутній Вашингтонський саміт НАТО та намір союзників наблизити Україну до членства в Альянсі, а також сприяння посиленню спроможностей України захищатися від російської агресії», - зазначив Пател.

Згідно з його словами, під час розмови йшлося й про енергетичну безпеку та зусилля G7 щодо підвищення стійкості енергомережі та енергетичних систем України.

Крім того, держсекретар привітав Україну з історичною підтримкою з боку інших країн Глобального саміту миру.

Нагадаємо, напередодні очільник МЗС Дмитро Кулеба обговорив з помічником держсекретаря США Джимом О’Браєном майбутні поставки зброї.

Також він обговорив питання війни із спеціальним представником уряду Китаю з європейських справ У Хунбо.

Окрім цього, новообраний президент Словаччини Петер Пеллегріні зустрівся у Брюсселі з українським лідером Володимиром Зеленським.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: