Кулеба зустрівся із спецпредставником Китаю: про що говорили

Читать на русском
Голова МЗС України обговорив питання війни із спеціальним представником уряду Китаю з європейських справ У Хунбо.
Фото: РБК-Україна

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба із спеціальним представником уряду Китаю з європейських справ У Хунбо обговорили подальші зусилля з відновлення миру в Україні. Зустріч політиків відбулася на полях Дубровницького форуму в Хорватії.

Про це ккерівник українського відомства повідомив на сторінці у Twitter.

«Провів зустріч із спеціальним представником уряду Китаю з європейських справ У Хунбо на полях Дубровницького форуму в Хорватії. Я поінформував спецпредставника про перший саміт миру, який відбувся у Швейцарії», - розповів він.

Згідно зі словами міністра, аони обмінялися думками щодо подальших зусиль з відновлення справедливого і тривалого миру в Україні, заснованого на повазі до Статуту ООН та міжнародного права.

«Україна та Китай продовжуватимуть діалог з питань миру та розвитку. Я наголосив на важливості стратегічно розглядати наші відносини в двосторонньому контексті, а також крізь призму майбутнього членства України в Європейському союзі», - зазначив Кулеба.

Нагадаємо, нещодавно президент Польщі Анджей Дуда прибув до Китаю для зустрічі з Сі Цзіньпіном. В ході візиту лідери країн обговорили ситуацію в Україні і не тільки.

Раніше президент Фінляндії закликав Китай переконати путіна припинити війну проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: