У Чехії запустили виробництво БПЛА для України

Читать на русском
У Чехії українсько-чеське підприємство запустило серійне виробництво розвідувальних та ударних безпілотників.
Лелека-100Фото: фонд Повернись живим

У Чехії компанія Ukrainian-Czech Company (UAC) запустила виробництво безпілотників для України. Йдеться про серійне виробництво розвідувальних дронів «Leleka-LR» та ударних «Булава».

Про це повідомляє чеський портал E15.

У Чехії закликали союзників продовжити фінансування програми з постачання снарядів УкраїніЧехія готова й надалі займатися постачанням снарядів в Україну, але для закупівлі додаткових партій потрібне фінансування від союзників.

«У листопаді ми розпочали пробну експлуатацію, у квітні – серійне виробництво. Це буквально військове виробництво, наш ексклюзивний замовник – українська армія», – зазначив виконавчий директор компанії Павло Булант.

UAC – це філія приватної української компанії DeViRo, яка з 2014 року займається розробкою та виробництвом безпілотників військового типу.

Підприємство розташоване в чеському місті Колін, а його потужності дозволяють забезпечити постачання близько сотні розвідувальних та ударних безпілотників на рік.

«Зараз постачання безпілотної техніки з Чехії до України є абсолютним пріоритетом. У майбутньому ми маємо намір отримати вирішальну частку центральноєвропейського ринку в категорії середніх безпілотників та постачати продукцію до збройних сил країн НАТО та інших держав», – додав Штефан Фюле.

Наразі на виробництві працює близько 80 працівників. Переважна більшість із них – українці. Лише п'яту частину з усього персоналу становлять чехи.

Нагадаємо, у червні Україні передали першу партію боєприпасів, закуплених з ініціативи Чехії. У Міноборони Чехії відповіли, скільки снарядів поставлять Україні в рамках своєї ініціативи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: