Словаччина збільшить обсяги експорту електроенергії в Україну

Читать на русском
Влада Словаччини має намір збільшити обсяги постачання електроенергії в Україну на тлі регулярних ударів росії по генеруючих потужностях країни.
Фото: Depositphotos

Влада Словаччини має намір збільшити обсяги постачання електроенергії в Україну на тлі регулярних ударів росії по генеруючих потужностях країни.

Про це заявив президент Словаччини Петер Пеллегріні, його цитує портал Pravda.sk.

Скільки електроенергії Україна імпортувала до та після масованих ударів рф навесніНа інфографіці – обсяги імпорту електроенергії з Європи до та після масованих атак росії навесні.

За словами політика, обсяги постачання будуть збільшені вже в осінньо-зимовий період.

«З початку війни ми вже експортували в Україну понад 40 тисяч мегават електроенергії і збираємося збільшити постачання восени та взимку, що, ймовірно, матиме вирішальне значення для України», – сказав Пеллегріні.

Він також заявив, що уряд Словаччини, незважаючи на свій медійний образ, «робить багато роботи», щоб допомогти Києву. Крім того, офіційна Братислава не визнає російської окупації Криму або насильницької зміни кордонів України.

Нагадаємо, вчора Україна отримала новий рекордний обсяг електрики з ЄС. Так, протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини та Молдови було імпортовано понад 34 тисячі МВт-год.

Також повідомлялося, що минулого місяця Україна імпортувала більше електроенергії, ніж за весь 2023 рік. При цьому експорту світла у червні 2024 року не було зовсім.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: