Верховний суд розгляне скаргу на вирок пособнику голови сільради на Київщині

Читать на русском
Касаційна інстанція відкрила провадження за скаргою сторони захисту засудженого на обвинувальний вирок.
фото: pravo.ua

Верховний суд розгляне скаргу на вирок, яким до 10 років позбавлення волі заочно засудили Андрія Гриневича за посередництво в наданні неправомірної вигоди старості села Мироцьке Бучанського району Київської області Олександру Деревинському.

Таке рішення 2 липня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав Гриневича винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. Його судили заочно. Гриневичу призначили покаранням 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього йому належного на праві власності майна. Цей вирок підтвердила Апеляційна палата ВАКС.

«Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою захисника засудженого (Андрія Гриневича – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 30 листопада 2023 року та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 23 травня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, САП обвинувачує Деревинського в одержанні через посередника Гриневича 90 тисячі доларів неправомірної вигоди. Неправомірна вигода отримана за затвердження детального плану території садибної житлової забудови орієнтовною площею 90 га у Київській області та вчинення дій задля підписання відповідного рішення сільради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: