У Британії після відставки Сунака призначено нового прем'єра

Читать на русском

Кір Стармер у п'ятницю, 5 липня, офіційно призначений новим прем'єр-міністром Великої Британії на зустрічі з королем Чарльзом III.

Про це повідомляє The Guardian.

Лідер британських лейбористів відповів, чи допомагатиме Україні у разі призначення прем'єр-міністромЛідер Лейбористської партії Британії Кір Стармер заявив, що продовжить допомагати Україні у разі перемоги на парламентських виборах.

Сьогодні Ріші Сунак та Кір Стармер вирушили до Букінгемського палацу на аудієнцію до короля Чарльза III. Там Кір Стармер був офіційно призначений новим прем'єром.

Букінгемський палац підтвердив призначення Кіра Стармера новим прем'єр-міністром і зробив таку заяву:

«Король прийняв сьогодні на аудієнції високоповажного Кіра Стармера, депутата парламенту, і попросив його сформувати нову адміністрацію. Сер Кір прийняв пропозицію його величності і поцілував руки у зв'язку з його призначенням на посаду прем'єр-міністра та першого лорда казначейства».

Перед цим Ріші Сунак оголосив про відставку з посади прем'єра Британії. Він також оголосив, що йде з посади голови Консервативної партії.

У своїй промові він зазначив, що віддавав роботі всі свої сили, проте виборці дали чіткий сигнал, що уряд Сполученого Королівства має змінитись.

Кір Стармер – сьомий прем'єр-міністр від Лейбористської партії. Він здобув перемогу на вчорашніх виборах, здобувши 412 місць у парламенті.

Нагадаємо, Ріші Сунак став прем'єр-міністром Британії 25 жовтня 2022 року, змінивши на цій посаді Ліз Трасс. Наприкінці травня він оголосив проведення дострокових парламентських виборів.

Лейбористська партія на чолі з Кіром Стармером отримала більшість голосів у Палаті громад за підсумками дострокових парламентських виборів. Лейбористи перебували в опозиції 14 років.

Ріші Сунак визнав поразку консерваторів на дострокових виборах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: