Після нової хвилі атак на енергосистему Україна отримала допомогу з 14 країн

Читать на русском
Після відновлення російських атак на енергосистему Україна отримала гуманітарну допомогу із 14 країн.
фото Міненерго

Після відновлення російських атак на енергосистему в Україну надійшло 184 вантажі гуманітарної допомоги у вигляді енергетичного обладнання загальною вагою понад 2 335 тонн.

Про це повідомило Міністерство енергетики України у п'ятницю, 5 липня.

Масовані удари по українській енергетиці: яку допомогу обіцяли союзникиПісля початку нової хвилі ударів рф по енергосистемі допомогу Україні для відновлення обіцяли США, Німеччина, Британія, Швеція та інші країни.

«Допомога надали 14 країн, а саме Австрія, Естонія, Ірландія, Італія, Латвія, Литва, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Фінляндія, Чеська Республіка, Швеція, Об'єднані Арабські Емірати», – сказано в повідомленні.

Серед отриманого обладнання – трансформатори, сонячні панелі, генератори, електродвигуни, газові труби, кабель та інше обладнання, необхідне для проведення ремонтів.

«Надане обладнання використовується для ремонту та відновлення об'єктів, які ворог продовжує нещадно обстрілювати», – сказав голова Міненерго Герман Галущенко.

Як проінформували у відомстві, близько 1900 тонн з отриманого обладнання вже розподілено між 57 енергетичними компаніями, які постраждали від ворожих атак.

Нагадаємо, в Україні імпорт електрики вже котрий день тримається на рекордній позначці. В Укренерго анонсували день без відключення світла для кожної області у липні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: