Литва закупить безпілотників на 36 мільйонів євро

Читать на русском
Литовська республіка закупить дронів у різних виробників на суму 36 млн євро. Більша частина БПЛА буде поставлена уже цієї осені.
Фото: Getty Images

Агентство оборонних ресурсів при Міністерстві оборони Литви закупить у різних виробників безпілотних систем на загальну суму близько 36 млн євро.

Про це повідомляється на сайті Міноборони Литви.

Україна уклала ще дві угоди у сфері безпеки – з Литвою та Естонією (оновлено)Україна підписала ще дві угоди про безпеку на полях Саміту ЄС у Брюсселі – з Литвою та Естонією.

Відомство придбає розвідувальні дрони малого класу у латвійської компанії Edge Autonomy та естонського виробника Threod Systems, а безпілотники мікрокласу (квадрокоптери) закупить у литовської компанії Deftools.

Більша частина БПЛА буде поставлена уже цієї осені, решта - на початку 2025 року.

Закупівлі здійснюються у терміновому порядку, щоб якнайшвидше посилити потенціал безпілотних літальних апаратів та інтегрувати їх у Збройні сили Литви.

«Придбання та інтеграція БПЛА є одним із найважливіших пріоритетів для того, щоб мати сучасні збройні сили, тому розвиток цього потенціалу, який триває вже понад 15 років, набирає обертів», - йдеться у повідомленні.

Загалом до 2030 року на закупівлю всіх типів безпілотних систем планується виділити близько 200 млн євро. Щороку планується виділяти в середньому по 30 млн євро.

Нагадаємо, нещодавно литовські партнери передали п'ять систем радіоелектронної боротьби для наших військових на Херсонському напрямку.

А незадовго до того Литовська Республіка заявила, що готова надати Україні підтримку в реформуванні системи військової освіти. Адже навчання має відповідати реаліям, з якими стикаються військовослужбовці на полі бою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: