Литва виділить мільйони євро на реабілітацію українських військових

Читать на русском
Литва спрямує понад 12 млн євро на проекти та програми, пов'язані з відновленням України та реабілітацією військових.
facebook.com/Superhumans.Center

Уряд Литви погодив виділення для України нового траншу фінансової допомоги. Кошти, серед іншого, спрямують на реабілітацію військових.

Про це повідомляє видання Delfi.

Міноборони запустило пілотний проєкт з реабілітації українських захисниківМіністерство оборони розпочало проєкт з реабілітації військових, який передбачає формування ефективного маршруту пацієнта, що базуватиметься на прогнозі його подальшого лікування.

Так, Литва виділить 12,7 млн ​​євро на проекти та програми, пов'язані з відновленням України та реабілітацією військових.

Зазначається, що на фінансування та реалізацію проекту Реновація та відновлення школи Зелений Гай у Миколаєві виділено 2,7 млн євро. Реалізацією відновлення школи займатиметься Центральна агенція управління проектами, і на це відвели 18 місяців.

На фінансування та реалізацію програми Реабілітація та реінтеграція поранених та постраждалих від війни в Україні планується виділити 10 млн євро.

Гроші спрямують на реконструкцію реабілітаційного центру травм спинного мозку Дніпровської державної університетської лікарні – до 2,5 млн євро, на реконструкцію відділення Unbroken Львівського міського реабілітаційного центру у селищі Брюховичі – до 5,6 млн євро.

Крім того, до 1,9 млн євро буде виділено для установ та організацій, які здійснюють діяльність, пов'язану з послугами реабілітації та реінтеграції, для зміцнення та розвитку послуг.

Тривалість реалізації програми становить 24 місяці.

Зазначимо, у Литві також повідомляли, що можуть направити своїх військових інструкторів до України.

Нагадаємо, наприкінці травня Міноборони запустило пілотний проект із реабілітації українських захисників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: