Деякі українці скоро зможуть отримати автоматичну відстрочку через «Резерв+»

Читать на русском
Як мінімум дві категорії військовозобов'язаних незабаром зможуть оформити відстрочку від мобілізації онлайн без необхідності відвідувати ТЦК.
Фото: work.ua

Як мінімум дві категорії військовозобов'язаних незабаром зможуть оформити відстрочку від мобілізації онлайн без необхідності відвідувати ТЦК і СП.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко у коментарі телеканалу Суспільне.

У Міноборони пояснили свою позицію щодо термінів оновлення облікових данихУ Міноборони України пояснили, чому виступають проти продовження термінів оновлення даних до 150 днів.

За її словами, відповідний функціонал незабаром з'явиться у додатку «Резерв+».

Наразі йдеться про можливість оформлення автоматичної відстрочки для студентів денної форми навчання та батьків, які мають трьох та більше дітей.

«Це одна з найбільш затребуваних функцій наших користувачів. Ми вважаємо, що в деяких кейсах відстрочка повинна надаватися автоматично без будь-яких додаткових заяв у ТЦК та збору паперів. Наприклад, студентам денної форми та батькам трьох та більше дітей. Адже ці дані є у держави, у реєстрі у тому чи іншому вигляді», – повідомила вона.

Нагадаємо, нещодавно до «Резерву+» додали статус бронювання від мобілізації. Крім того, у додатку став доступний електронний військово-обліковий документ.

Раніше в Раді розповіли, що зараз у країні налічується приблизно 10 млн військовозобов'язаних осіб, які потенційно можуть бути мобілізовані до ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: