Вибори у Франції: прем'єр-міністр йде у відставку

Читать на русском
Прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь заявив про відставку після оголошення результатів другого туру парламентських виборів.
Фото: AFP

Прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь повідомив, що подасть у відставку після оголошення результатів другого туру парламентських виборів.

Про це повідомляє BFM TV.

Дострокові вибори у Франції: як може змінитися склад парламентуУ Франції відбувся перший тур дострокових парламентських виборів. На інфографіці – як може змінитися склад Національних зборів.

Атталь зазначив, що президентська фракція не отримує більшості і посяде друге місце за результатами виборів.

«Таким чином, вірний республіканським традиціям і відповідно до своїх принципів, я завтра вранці подам заяву про відставку президенту», - сказав прем'єр.

Атталь зазначив, що до формування наступного уряду виконуватиме обов'язки прем'єра «стільки, скільки це потрібно». При цьому прем'єр зазначив, що за підсумками виборів пропрезидентська коаліція «отримає втричі більше депутатських місць, ніж показували деякі прогнози на початку кампанії».

Разом з тим Атталь обрався одним з членів нового парламенту. Повідомляється, що він отримав перемогу у 10-му виборчому окрузі О-де-Сен і тепер буде депутатом Національних зборів.

Нагадаємо, у Франціїзавершився другий тур виборів до Національних зборів (нижньої палати парламенту). Партія проросійської політикині Марін Ле Пен зазнала поразки. За попередніми підрахунками, ліва коаліція «Новий народний фронт» лідирує у другому турі загальних виборів.

Ранше партія «Національне об'єднання» Марін Ле Пен та її союзники здобули 33,4% голосів у першому турі парламентських виборів у Франції. За прогнозом, вони могли отримати від 255 до 295 місць у Національній асамблеї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: