Міноборони тестує полегшену модель бронежилета: що відомо

Читать на русском
Міністерство оборони має намір впровадити у війська нову полегшену модель бронежилету – його вага становить від 7,5 до 12 кг.
Фото: t.me/ministry_of_defense_ua

Міністерство оборони має намір впровадити у війська нову полегшену модель бронежилету – його вага становить від 7,5 до 12 кг.

Про це йдеться у повідомленні відомства у Telegram.

У Міноборони розповіли, скільки стандартів НАТО вже запровадила УкраїнаМіністерство оборони, ЗСУ та інші складові сектору безпеки і оборони України впровадили 324 стандарти НАТО.

Нова модель відрізняється легкістю конструкції, мобільністю та зручністю для виконання маневрених дій при штурмових та спеціальних операціях.

Так, бронежилет виготовлений із посилених керамокомпозитних матеріалів, що забезпечують захист 6-го класу. Він також має функцію швидкого скидання та може комплектуватися додатковими елементами.

«Ми розуміємо важливість ваги спорядження для виконання бойових завдань, особливо для спецпризначенців і штурмовиків. У роботі над полегшеним бронежилетом було враховано кожен сантиметр і кожен грам виробу. Очікуємо на позитивні результати заключних випробувань, адже ця броня дуже потрібна у підрозділах», – зазначив заступник міністра оборони Дмитро Клименков.

У Міноборони додали, що модель вже пройшла випробування у школі розвідки Десантно-штурмових військ ЗСУ та отримала позитивні відгуки. На даний момент проходять лабораторні випробування, після чого можуть розпочатися постачання напряму у війська.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що у Збройних силах України з'явиться адаптивний одяг для поранених українських захисників.

Також повідомлялося, що Міноборони забракувало майже 340 тонн неякісних та небезпечних продуктів, які постачальники направляли до військових частин ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: