«Обклали даниною» митниці: СБУ затримала керівників Держмитслужби за підозрою в корупції

Читать на русском
СБУ затримала керівників Департаменту Держмитслужби, які обклали даниною регіональні митниці.

СБУ та Офіс Генпрокурора ліквідували масштабну корупційну схему в Центральному апараті Державної митної служби. На систематичному вимаганні та одержанні хабаря затримали керівника Департаменту відомчої безпеки та контролю Держмитслужби і його заступника, а також заступника начальника регіональної митниці.

Про це повідомила пресслужба СБУ на сторінці у Telegram.

Згідно з даними слідства, ці посадовці організували схему систематичного вимагання та одержання хабарів від керівників регіональних митниць.

Затримані за гроші гарантували посадовцям не створювати штучних перешкод у професійній діяльності, і обіцяли прикривати службові порушення митників.

Як зазначає СБУ, під час розслідування, яке тривало понад рік, правоохоронці задокументували щонайменше 8 таких передач грошових коштів.

Правоохоронці затримали при передачі хабаря голову Департаменту відомчої безпеки держустанови, його заступника та одного з керівників регіональної митниці.

Готується повідомлення їм про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою);
  • ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Також готується повідомлення про підозру колишній виконувачці обов’язків керівника однієї із регіональних митниць, яка на теперішній час очолює управління цієї ж митниці, за ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Наразі правоохоронці проводять 28 обшуків, в тому числі в Центральному апараті Держмитслужби, а також у обласних підрозділах відомчої безпеки та контролю Західного, Південного і Центрального регіонів.

Зазначається, що зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше НАБУ викрило на хабарництві начальника одного з управлінь Рівненської митниці.

Також детективи НАБУ повідомили про підозру двом особам, які намагалися призначити на керівні посади у територіальних органах Державної митної служби «своїх людей» для впровадження корупційних схем.

У вівторок, 9 липня, Вищий антикорупційний суд узяв під варту пасинка генерального директора Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександра Рувіна Назара Шептицького у спробі за хабар поставити «своїх людей» на керівницькі посади регіональних митниць.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: