У рф заявили про загиблих і поранених у Бєлгороді та пожежу на нафтобазі через атаку дронів

Читать на русском
У Волгоградській області через атаку безпілотників сталася пожежа на нафтовій базі. Окрім цього місцева влада заявила про 4 жертви і 20 поранених внаслідок атаки на Бєлгородську область.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Рано вранці 9 липня у російському місті Калач-на-Дону Волгоградської області через атаку безпілотників сталася пожежа на нафтовій базі. Також місцева влада заявила про 4 жертви і 20 поранених внаслідок атаки на Бєлгородську область рф.

Про це повідомляють російські Telegram-канали та губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков.

Згідно з даними російських пропагандистів, повітряна атака із застосуванням БПЛА у Волгоградській області сталася близько четвертої години ранку, а вже після п'ятої - стало відомо про пожежі у місті Калач-на-Дону.

«У Волгоградській області вранці 9 липня спалахнула нафтобаза в Калачі-на-Дону. Очевидці повідомляють, що пожежі передувала серія вибухів», - йдеться у повідомлення місцевих каналів.

В російських медіа традиційно стверджують, що за атакою стоїть українська армія.

«ЗСУ атакували місто Калач-на-Дону у Волгоградській області. Попередньо метою ворожих безпілотників стала місцева нафтобаза», - йдеться в публікації пропагандистських каналів.

За інформацією ЗМІ місцеві жителі начебто нарахували близько 10 вибухів. Telegram-канал Mash написав, що Калач-на-Дону атакували щонайменше 5 дронів, і що вони начебто «летіли один за одним».

«Наразі на місцях прильоту в районі НПЗ та на території хлібозаводу дві пожежі. Їх гасять», - йдеться в публікації.

При цьому, за словами Гладкова, 4 особи загинули внаслідок обстрілу Бєлгородської області. Ще 20 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості. Пошкоджено 160 квартир, 60 будинків та 140 автомобілів.

«Вшосте місто Шебекіно зазнало обстрілу з боку ЗСУ. Поранено ще одного мирного жителя. Чоловіка із контузією бригада швидкої доставляє до міської лікарні №2 міста Бєлгорода», - додав голова області у Telegram.

Нагадаємо, що у російському Бєлгороді прогриміли потужні вибухи під час повітряної тривоги у ніч з 8 на 9 липня. У рф заявляють про жертву внаслідок «атаки» по місту.

Згодом стало відомо, що Ростовську область країни-агресора масовано атакують безпілотники. На місцях прильотів і падіння уламків, зокрема на електропідстанціях, виникли пожежі.

Також у Воронезькій області 7 липня під удар потрапив великий склад боєприпасів. Атаку організувала СБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: