Італія пообіцяла Україні ще 1,7 млрд доларів нової допомоги – ЗМІ

Читать на русском
Італія збільшить військову допомогу Україні до 1,7 млрд євро наступного року, заявила прем'єрка країни Джорджа Мелоні.
EPA/FABIO FRUSTACI

Італія готова збільшити військову допомогу Україні до 1,7 млрд євро у 2025 році. Про такі плани заявила прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні на саміті НАТО у Вашингтоні.

Про це написало видання Corriere della Sera.

У США розповіли, які заходи підтримки України схвалять на саміті НАТОНАТО надасть Україні у 2025 році 40 млрд євро, призначить спеціального представника у Києві та створить нову структуру для допомоги.

Повідомляється, що на саміті НАТО Мелоні підпише декларацію про зобов'язання Італії надати 1,7 мільярда доларів допомоги Україні наступного року. Це означає збільшення щорічної підтримки з боку Італії, яка за перші два роки війни становила 1,2 млрд. євро.

Видання зазначає, що це буде частка Італії у 40-мільярдній допомозі Україні, яку обговорює НАТО. Половина внесків (розподілених між прямою військовою допомогою, товарами та послугами, а також навчанням) надійде від США, ще 20 мільярдів євро – від європейських країн Північноатлантичного альянсу.

Нагадаємо, Італія планує передати Україні систему ППО та далекобійні ракети. Раніше Італія приєдналася до постачання Україні крилатих ракет Storm Shadow.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: