В одного з нардепів знайшли незаконно набуте майно на 70 млн гривень – НАЗК

Читать на русском
НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення у депутата ОПЗЖ Ігоря Кісільова більше ніж на 70 млн грн. Йдеться про купівлю елітної квартири у Києві його тещею та люксової машини його дружиною.
informator.ua

НАЗК за результатами моніторингу способу життя виявило у народного депутата України ознаки корупційного кримінального правопорушення, що свідчить про його незаконне збагачення на понад 70 млн грн.

Про це повідомила пресслужба НАЗК у середу, 10 липня.

НАБУ розслідує ймовірне збагачення заступника генпрокурораАнтикорупційні органи правопорядку внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом сюжету журналістів.

Як уточнили в НАЗК, моніторинг було розпочато на підставі звернення «Bihus.Info» щодо невідповідності рівня життя депутата, членів його сім'ї та близьких йому осіб отриманим доходам.

Відомство не називає ім'я нардепа, але, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Ігоря Кісільова (ОПЗЖ).

Моніторинг показав, що у 2021 році його теща придбала квартиру в елітному житловому комплексі Diamond Hill площею 360 кв. метрів у центрі столиці за 5,5 млн грн. Однак Національна агенція знайшла докази суттєвого заниження вартості житла – реальна ринкова вартість квартири на дату його придбання становила близько 65 млн грн.

«На прохання НАЗК пояснити джерела походження коштів нардеп повідомив, що не знав про купівлю тещею квартири та додав її письмові пояснення. Вона вказала джерелами походження коштів власні заощадження, а також заощадження її чоловіка та доньок. Однак було встановлено, що доходів, отриманих усіма ними із законних джерел було недостатньо для купівлі коштовної нерухомості», – зазначили у НАЗК.

Також виявлено спробу приховати реальну вартість квартири через внесення недостовірних параметрів у документи.

Крім того, за даними НАЗК, дружина народного депутата придбала автомобіль Mercedes-Benz S350L, реальна вартість якого майже втричі перевищує зазначену в договорі купівлі-продажу.

«Таким чином, НАЗК не встановило законних джерел походження коштів, за які було придбано квартиру та транспортний засіб майже за 65 млн грн і більше 5,5 млн грн відповідно, які належать близьким родичам чиновника», – заявили у відомстві.

Обґрунтований висновок щодо депутата з виявленими ознаками кримінального корупційного правопорушення направлено до Офісу Генерального прокурора. Вирішуватиметься питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 368-5 КК України.

Нагадаємо, НАЗК проводить моніторинг способу життя глави Нацполіції. Також повідомлялося, що НАЗК знайшло у Дмитра Вербицького необґрунтовані активи майже на 29 млн гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: