Протягом доби відбулось 121 бойове зіткнення з ворогом: ситуація на фронті

Читать на русском
За добу 10 липня на фронті відбулося 121 бойове зіткнення з ворогом. Окупанти здійснили понад 3000 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах.
Фото: REUTERS

Від початку доби 10 липня на фронті відбулося 121 бойове зіткнення. Напружена ситуація залишається на Покровському напрямку, також ворог помітно активізувався на Торецькому і Сіверському напрямках.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Скільки населених пунктів України росія в середньому обстрілює щодобиНа інфографіці – скільки населених пунктів України російські війська в середньому обстрілюють щодоби .

Російські загарбники завдали по території України три ракетних удари, застосувавши сім ракет, та 44 авіаційних удари із використанням 48 КАБів. Крім цього, росіяни використали для ураження 483 дрони-камікадзе та здійснили понад 3000 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах.

На Харківському напрямку ворог тричі проводив наступальні штурми неподалік Вовчанська та Глибокого. У результаті, російські загарбники зазнали невдачі.

На Куп’янському напрямку противник шість разів атакував наші позиції у районах Синьківки та Берестового. Усі атаки противника було успішно відбито.

Протягом доби ворог наростив зусилля на Лиманському напрямку. Окупанти сьогодні атакували 14 разів неподалік Невського, Греківки та Макіївки. Силами оборони України було відбито 10 атак, ще чотири - тривають. Втрати російських окупантів уточнюються.

На Сіверському напрямку ворог активно наступав в районах Верхньокам’янського, Білогорівки, Спірного, Роздолівки та Виїмки. Оборонці української землі зупинили 12 атак росіян, ще один бій продовжується.

На Краматорському напрямку відбулося п’ять штурмових дій противника поблизу Григорівки, Іванівського та Часового Яру. Чотири атаки відбито, одна - триває.

На Торецькому напрямку росіяни 21 раз атакували неподалік Північного, Торецька та Нью-Йорка. Відбито 18 атак, три - ще тривають. За попередніми даними, втрати ворога складають понад 40 осіб особового складу, дві гаубиці та один автомобіль. Підрахунок триває.

Найбільшу активність російські загарбники проявили сьогодні на Покровському напрямку. Від початку цієї доби, окупанти 41 раз намагалися вклинитися в нашу оборону неподалік населених пунктів Прогрес, Воздвиженка, Карлівка, Новоолександрівка, Калинове, Юр’ївка, Новоселівка Перша та Євгенівка. П’ять боєзіткнень досі тривають. Противник зазнає значних втрат - сьогодні на цьому напрямку було знешкоджено 162 окупанта, 97 з них - безповоротно, знищено три ББМ «Тигр», один 120-мм міномет, чотири ворожих автомобіля та один БПЛА ZALA . Крім цього, пошкоджена ще одна ББМ «Тигр».

На Курахівському напрямку ворог вісім разів атакували наші позиції поблизу Красногорівки, Невельського, Дальнього та Парасковіївки. Українські воїни відбили шість атак противника, ще два бої - продовжуються.

Противник зазнав невдачі на Времівському напрямку. Росіяни здійснили п’ять безуспішних наступальних дій неподалік Водяного та Урожайного.

На Гуляйпільському, Оріхівському та Придніпровському напрямках всі зусилля потіснити наші підрозділи із займаних позицій не мали успіху.

Сили оборони слідкують за пересуванням ворожих підрозділів та ефективно застосовують засоби вогневого ураження.

Нагадаємо, втрати російської армії в Україні станом на ранок 10 липня становлять 554 тисячі 510 військовослужбовців. ЗСУ за останню добу знищили приблизно 1100 окупантів.

Також у ЗСУ спростували заяви росіян про окупацію Яснобродівки на Донеччині. За словами військових, село знаходиться під контролем Сил оборони України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: