Для участі в Українському легіоні вже зареєструвалися кілька тисяч осіб – голова МЗС Польщі

Читать на русском
До Українського легіону у Польщі вже захотіли приєднатися кілька тисяч людей, повідомив глава МЗС країни.
pap.pl

Для участі у новому добровольчому військовому підрозділі Український легіон вже зареєстрували кілька тисяч осіб.

Про це на заході NATO Public Forum у Вашингтоні розповів міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Зеленський закликав українських біженців не чекати завершення війни і повертатися вже заразПрезидент Володимир Зеленський вважає, що українські біженці мають повернутися на батьківщину та взяти участь у відновленні країни.

«У Польщі ми починаємо готувати першу українську бригаду, що складається з добровольців у Польщі. У нас налічується до мільйона українців обох статей, і кілька тисяч із них уже зареєструвалися для участі в цьому призові. І що цікаво, багато хто з них справді хоче служити і ротувати своїх співвітчизників, але вони кажуть: ми не хочемо бути відправленими в бій, не будучи належно навченими та екіпірованими», – сказав міністр.

За словами Сікорського, Польща займеться навчанням та екіпіруванням добровольців, потім вони будуть надані Україні як підрозділ із правом повернення до Польщі після проходження ротації.

Нагадаємо, 8 липня президент Володимир Зеленський на зустрічі з Дональдом Туском оголосив, що у Польщі буде сформовано добровольчий військовий підрозділ під назвою «Український легіон». До його складу зможуть вступити громадяни України, які перебувають на території ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: