У Миколаєві студент отримав 10 років ув'язнення за співпрацю з ворогом

Читать на русском
У Миколаєві студент, який співпрацював з ворогом, отримав 10 років ув'язнення. Хлопець збирав та надсилав інформацію про місця дислокації ЗСУ.
Фото: Getty Images

У Миколаєві студент, який за 2 000 гривень передавав інформацію про розташування українських військових, отримав 10 років ув’язнення.

Про це повідомляє Центральний районний суд Миколаєва.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

«Постановлено вирок 21-річному студенту одного з миколаївських ВНЗ, визнаного винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.114-2 КК України. Судом встановлено, що навесні 2023 року, обвинувачений, на виконання завдання представника країни-агресора, за грошову винагороду збирав та надсилав останньому інформацію, із зазначенням точних адрес, опису, географічних орієнтирів, місць, де на його думку, дислокуються підрозділи ЗС України», – йдеться у повідомленні.

Мова йшла, про навчальні, дитячі медичні заклади та промислові об’єкти. За свою роботу, студент отримав грошову винагороду у сумі близько 2 тис гривень, яка була перерахована на його банківській рахунок з тимчасово окупованої території.

Суд постановив призначити йому покарання за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.114-2 КК України у виді 10 років позбавлення волі. Окрім цього, зі студента конфіскують в дохід держави оргтехніку та засоби зв’язку, що йому належать.

Нагадаємо, нещодавно завдяки доказовій базі Служби безпеки до тюремного ув'язнення було заочно засуджено російського пропагандиста Сергія Лебедєва, який наводив російські ракетні удари по містах України.

А 2 липня суд заочно засудив ватажка «Луганської народної республіки» Леоніда Пасічника до 12 років в'язниці з конфіскацією всього майна, що йому належить.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: