Зеленський анонсував підписання ще трьох угод щодо гарантій безпеки

Читать на русском
Україна незабаром планує підписати нові угоди щодо гарантій безпеки з трьома країнами. Робота над двома з них уже триває.
president.gov.ua

Україна незабаром планує підписати нові угоди щодо гарантій безпеки з трьома країнами. Робота над двома з них уже триває.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

Безпекові угоди: з якими країнами Україна підписала договори та яку допомогу отримаєЯку допомогу Україна отримає у 2024 році від країн, з якими підписала угоди у сфері безпеки.

Відомо, що нещодавно Україна підписала угоди щодо гарантій безпеки з Польщею, Люксембургом та Румунією. Невдовзі відбудеться підписання такого документа ще з трьома країнами: Чехією, Словенією та Ірландією.

Зеленський зауважив, що робота щодо підписання угод з Чехією та Словенією уже триває.

«Зараз команда працює над новими документами – будуть угоди з Чехією, Словенією та ухвалили рішення після зустрічі з прем'єром Ірландії теж готувати угоду», – заявив він.

Нагадаємо, Україна підписала 10 липня угоду про безпеку з Люксембургом.

А 8 липня подібна угода була укладена з Польщею. Документ передбачає зобов'язання польської сторони продовжувати підтримувати Україну протягом наступних десяти років.

Згідно з угодою з Румунією, вони мають передати Україні систему Patriot. Крім того, Бухарест зобов'язався й надалі підтримувати нашу країну, а також сприяти максимально швидкому транзиту всієї необхідної техніки своєю територією до України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: