Зеленський про порівняння Сирського та Залужного: до всіх ставлюся з повагою

Читать на русском
Зеленський заявив, що не має наміру порівнювати діяльність головкому ЗСУ Олександра Сирського та його попередника Валерія Залужного, доки не закінчиться війна.
Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський заявив, що не має наміру порівнювати діяльність головкома ЗСУ Олександра Сирського та його попередника Валерія Залужного, доки не закінчиться війна.

Заява глави держави прозвучала під час зустрічі із журналістами 15 липня.

Як довго під час війни з росією обіймали посаду головнокомандувачі ЗСУВалерій Залужний пробув на посаді головнокомандувача ЗСУ 927 днів. Як довго обіймали посаду його попередники під час війни з росією.

За словами Зеленського, перед Сирським зараз стоїть складний виклик з огляду на те, що Україна чекала на зброю та голосування за пакет допомоги від США 8 місяців.

«Це дуже серйозний виклик. Я не хочу порівнювати, до всіх відношусь з відповідною повагою. Кожен виконує чи виконував своє завдання на своєму місці», – сказав він.

Президент додав, що йому важко сказати, що було б, якби керівництво української армії не змінилося.

«Я не хочу про це говорити. Це питання та розмови післявоєнні. Ми маємо поважати всіх і бути вдячними всім, хто працює та воює за Україну та захищає нашу державу. На цьому я зупинився б. Я не вважаю, що якби хтось був на місці Сирського, не було б відповідного прориву (на Харківщині – ред.)», – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, 8 лютого президент звільнив Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ та призначив на його місце Олександра Сирського. Зеленський тоді заявив, що таке рішення було необхідним для «перезавантаження» в менеджменті військового командування.

Вже на початку травня президент звільнив Залужного з військової служби «за станом здоров'я». А через день генерал був офіційно призначений послом у Великій Британії. Кілька днів тому Залужний розпочав виконання обов'язків посла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: