Антикорупційний суд продовжив обов'язки нардепу Клочку

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав частково прохання прокурора САП про продовження дії запобіжного заходу політику.
фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд дозволив вільно пересуватися Україною, але продовжив до 9 вересня строк дії решти обов'язків, покладених на народного депутата від фракції «Слуги народу» Андрія Клочка.

Таке рішення 9 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд застосував запобіжний захід у вигляді застави розміром 12 млн грн з обов'язками до нардепа Клочка. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за межі міста Києва без дозволу; повідомляти про зміну місця свого проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у справі та здати на зберігання закордонні паспорти.

Прокурор САП просив продовжити обов'язки ще на два місяці. Суддя скасував зобов'язання Клочка не покидати Київ, а решту обов'язків – продовжив.

«Клопотання задовольнити частково. Продовжити на строк дії ухвали строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Клочка – ред.), у зв'язку із застосуванням щодо нього запобіжного заходу у виді застави. Строк дії ухвали - два місяці, до 9 вересня 2024 року включно, але в межах строку досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили нардепу Андрію Клочку про підозру у незаконному збагаченні. За версією слідства, у 2020-2021 роках нардеп набув у власність активи загальною вартістю 25 млн грн, хоча офіційний дохід та заощадження його та дружини за цей період становили не більше 14 млн грн. Таким чином різниця між вартістю придбаного майна та коштами нардепа становила 11 млн грн. Йдеться про 3 земельні ділянки на Київщині, 5 квартир у столиці, 2 нежитлові приміщення, а також автівки Tesla та Mersedes-Benz, переважну кількість якого він оформив на мати та сестру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: