Іспанія розпочала передачу Україні нової партії допомоги, у тому числі танків Leopard 2

Читать на русском
Україна незабаром отримає ще 10 бойових танків Leopard 2А4, екскаватори та багато протитанкових ракет.
Фото: KMW

Іспанія розпочала передачу ЗСУ нової партії військової допомоги. До нього входять 10 бойових танків Leopard 2А4, екскаватори та багато протитанкових ракет.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони Іспанії.

Україна та Іспанія підписали угоду про гарантії безпеки: яка допомога передбаченаУ понеділок, 27 травня, прем'єр Іспанії Педро Санчес і президент України Володимир Зеленський підписали безпекову угоду.

«Почалося мультимодальне транспортування в Україну 10 бойових танків Leopard 2А4, які пройшли процес ремонту, налаштування та готовності на заводі Santa Bárbara Sistemas до Алькала-де-Гуадайри, а також відповідні випробування для перевірки їхньої повної працездатності», – йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що нова партія допомоги прибуде до Польщі вже цими вихідними, після чого їх буде поставлено українським військовим.

З новою партією танків Leopard 2A4 Іспанія передала Україні загалом 20 таких танків і планує підготувати або передати ще один новий комплект у другій половині 2024 року.

Нагадаємо, у травні стало відомо, що Іспанія планує передати Україні озброєння на рекордну суму 1,1 млрд євро. А у червні повідомлялося, що друга партія ракет для Patriot від Іспанії вже прибула до України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: