«Катастрофа для України»: ЗМІ розкрили реакцію посадовців ЄС на вибір Трампом свого віцепрезидента

Читать на русском
Високопоставлені представники ЄС стурбовані тим, що Дональд Трамп обрав своїм віцепрезидентом Джей Ді Венса.
Фото: thehill.com

Високопоставлені представники Євросоюзу стурбовані тим, що кандидат у президенти США Дональд Трамп обрав своїм віцепрезидентом сенатора Джей Ді Венса.

Про це повідомляє портал Politico.

Скільки термінів перебували при владі американські президентиНа скільки термінів обиралися президенти США – на інфографіці. Днями Джо Байден оголосить про намір балотуватись на другий термін.

Так, один із чиновників заявив, що Венс на посаді віцепрезидента США – «це катастрофа для України».

За інформацією журналістів, влада в ЄС і так «була в паніці» через можливе президентство Трампа та його наслідки для зовнішньої політики США. А вибір Венса викликав додаткові питання щодо потенційної прихильності нової адміністрації до України та НАТО.

Зазначається, що Венс чітко висловив свою думку щодо України. Так, у 2022 році він сказав в інтерв'ю: «Я маю бути з вами чесний, мені насправді все одно, що станеться з Україною так чи інакше».

А в лютому 2024 року політик брав участь у Мюнхенській конференції з безпеки. Він тоді заявив, що США необхідно переглянути свою підтримку України і пропустив зустріч з делегацією України та іншими сенаторами.

Нагадаємо, вчора Дональд Трамп офіційно став кандидатом у президенти США від республіканців. Також він обрав Джей Ді Венса своїм віцепрезидентом. CNN пише, що вибір Венса як кандидата може вплинути на зовнішньополітичну позицію команди Трампа у разі перемоги на виборах.

Також повідомлялося, що чинна віцепрезидентка Камала Гарріс викликала на дебати потенційного віцепрезидента Трампа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: