Мецолу переобрали президенткою Європейського парламенту

Читать на русском
Роберту Мецолу переобрано президенткою Європейського парламенту. За неї проголосували 562 депутати.
Фото: AFP

Політикиня з Мальтійської Європейської народної партії Роберта Мецола була переобрана на пост президентки Європейського парламенту. Вона залишиться на цій посаді ще на 2,5 роки.

Про це повідомляє Euronews.

У яких країнах жінки обіймають посаду президента чи прем'єраНа інфографіці – у яких країнах жінки обіймають посади глави держави чи уряду. Поки до гендерного паритету у політиці далеко.

Кандидатура Мецоли отримала 562 голоси із 720. Її суперниця – представниця «Лівих» Ірен Монтеро – отримала лише 61 голос.

«З вашою підтримкою я продовжуватиму невпинно працювати, щоб об'єднати людей. Це має бути інституція, що не боїться лідирувати та змінюватися. Це має бути сильний парламент у сильному Союзі. Ми не можемо допустити, щоб наша роль як парламентаріїв була розмита», – сказав Мецола у передвиборчому зверненні, пообіцявши сприяти створенню атмосфери «дебатів» та «поваги».

До речі, Мецола була однією з перших політиків найвищого рангу, яка відвідала Київ після повномасштабного вторгнення росії – вона здійснила перший візит ще 1 квітня 2022 року.

Нагадаємо, 27 червня лідери країни ЄС узгодили кандидатури нових керівників головних інституцій блоку. Головою Європейської комісії залишається Урсула фон дер Ляєн, Європейську раду очолить експрем'єр-міністр Португалії Антоніу Кошта, а зовнішньополітичну службу ЄС – прем'єрка Естонії Кая Каллас.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: