Група депутатів Європарламенту закликала позбавити Угорщину права голосу в ЄС – Politico

Читать на русском
63 депутати Європейського парламенту закликали позбавити Угорщину права голосу в ЄС через миротворчі місії Орбана.
Фото: AP

Група депутатів Європейського парламенту закликає позбавити Угорщину права голосу в ЄС через «миротворчі місії» Віктора Орбана в росії та Китаї.

Про це повідомляє Politico, у розпорядженні журналістів якого є лист, підписаний 63 парламентарями.

Поїздка Орбана до Москви суперечить договорам Євросоюзу – FTДипломатичні контакти Орбана та путіна порушують договори Євросоюзу. Деякі члени блоку також вважають, що прем’єр Угорщини зловжив статусом голови Ради ЄС.

Депутати звернулися до голови Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, голови Європейської ради Шарля Мішеля та голови Європейського парламенту Роберти Мецоли, заявивши, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан «вже завдав значної шкоди, експлуатуючи і зловживаючи роллю голови Ради».

Законодавці зазначили, що Орбан здійснив кілька дипломатичних візитів, зокрема, до путіна в рф та Сі Цзіньпіна в Китай, під час яких він навмисно спотворював свої повноваження.

«Необхідними є реальні дії, такі як зупинення права голосу Угорщини в Раді, оскільки практика показала, що прості словесні засудження цієї ситуації не мають жодного ефекту», — йдеться у листі.

Нагадаємо, в ЄС думають над тим, щоб бойкотувати саміт із закордонних справ у Будапешті наступного місяця.

10 липня посли ЄС зустрічалися у Брюсселі, щоб обговорити візити Орбана до росії та Китаю. Дії прем'єра Угорщини зазнали жорсткої критики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: