У Міноборони розповіли, скільки українців виконали свій обов'язок щодо оновлення даних

Читать на русском
У період з 18 травня по 16 липня майже 4,7 млн ​​військовозобов'язаних оновили свої облікові дані, як того вимагало законодавство про мобілізацію.
Фото: armyinform.com.ua

У період з 18 травня по 16 липня майже 4,7 млн ​​військовозобов'язаних оновили свої облікові дані, як того вимагало нове законодавство про мобілізацію.

Про це повідомила пресслужба міністерства оборони у Telegram.

Ухилення від мобілізації та порушення правил військового обліку: як штрафуватимутьНа інфографіці – які штрафи загрожують за порушення правил призову, а також за порушення правил мобілізації.

Там розповіли, що за підсумками масштабного оновлення свій обов'язок виконали 4 690 496 українців:

  • 510 203 особи зробили це через територіальні центри комплектування та соціальної підтримки;

  • 1 152 227 осіб – через Центри надання адміністративних послуг;

  • 3 028 066 людей оновили дані через додаток «Резерв+».

«Дякую кожному громадянину за виконання свого військового обов'язку! Продовжуємо працювати разом заради мирного та безпечного майбутнього України», – підсумували у Міноборони.

Нагадаємо, нещодавно у Верховній Раді повідомляли, що в Україні зараз налічується приблизно 10 млн військовозобов'язаних осіб, які потенційно можуть бути мобілізовані до ЗСУ. При цьому майже мільйон чоловіків призовного віку із цієї кількості «фактично невидимі» для держави.

Відомо, що за кордоном свої військово-облікові дані поновили близько 65 тисяч українців. Також повідомлялося, що про штраф за невчасно оновлені дані можна буде дізнатися у «Дії».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: