Україна сьогодні планує великий обмін полоненими з рф – Bloomberg

Читать на русском
Обмін має відбутися вранці у середу, 17 липня. Це може стати шостим обміном цього року, здійсненим за посередництва держави ОАЕ.
Ілюстративне фотоZelenskiy / Official

Між Україною та рф готується обмін полоненими за посередництва Об’єднаних Арабських Еміратів. В рамках цього обміну, за попередніми даними, вдасться визволити 90 захоплених російськими окупантами українців.

Зеленський назвав кількість людей, визволених з полону рф за час повномасштабного вторгненняЗагалом за час цієї війни ми повернули з російської неволі вже 3 310 людей. Деяких з полонених утримували в неволі на окупованих територіях ще з 2017-2018 років.

Про це повідомляє агенція Bloomberg.

Зазначається, що обмін має відбутися вранці у середу, 17 липня.

Джерело, ознайомлене з питанням, повідомляє, що загалом Київ та Москва мають намір тоді обмінятися 180 полоненими.

Варто зазначити, що це стане шостим обміном цього року, здійсненим за посередництва держави ОАЕ.

Також повідомляється, що кожна сторона планувала визволити 90 полонених, якщо угода буде виконана, розповіли західному виданню особи, які побажали залишитися неназваною.

«Завдяки цьому обміну загальна кількість полонених, яких обміняли цього року за посередництва ОАЕ, досягне майже 1400 осіб», - пише Bloomberg.

Нагадаємо, 28 червня стало відомо, що в Україну з російського полону вдалося повернути 10 цивільних. Серед них заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял, який був захоплений у 2021 році, а також двоє священиків УГКЦ.

А 25 червня Україна та росія провели черговий обмін військовополоненими, в результаті якого ще 90 українців повернулися додому.

Як відомо, Україна планує провести великий обмін, за підсумками якого додому повернуться жінки-військовополонені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: