Байден може залишити президентські перегони вже цими вихідними – ЗМІ

Читать на русском
Президент США Джо Байден може оголосити про вихід із передвиборчих перегонів вже цими вихідними – 20–21 липня, повідомляють ЗМІ.
Фото: Getty Images

Президент США Джо Байден може оголосити про вихід із передвиборчих перегонів вже цими вихідними – 20–21 липня.

Про це повідомив портал Axios із посиланням на джерела у Демократичній партії.

Потенційна заміна Байдена: кого з демократів називають можливим кандидатомВибори президента США Хто є можливим кандидатом від демократичної партії, крім Джо Байдена – на нашій інфографіці.

За даними журналістів, топ-демократи, друзі президента та ключові спонсори вважають, що Байден не зможе змінити громадську думку про свій вік, не забезпечить більшість у Конгресі та не переможе Трампа на листопадових виборах.

Декілька високопоставлених демократів у приватному порядку вважають, що тиск, який після дебатів з Трампом зріс «до нестерпного рівня», переконає президента ухвалити рішення залишити гонку найближчими днями.

«Його вибір – стати одним із героїв історії чи бути впевненим у тому, що президентської бібліотеки Байдена ніколи не буде. Я молюся, щоб він вчинив правильно. Він рухається у цьому напрямі», – сказав один із близьких друзів президента.

Журналісти зазначають, що найімовірніший сценарій у разі відходу Байдена – висування від Демпартії нинішньої віце-президентки Камали Гарріс. Гарріс буде важко зупинити на майбутньому з'їзді, «можливо, навіть неможливо», якщо її підтримають Обами та Клінтони.

Нагадаємо, раніше 19 демократів Палати представників США публічно закликали Байдена припинити участь у президентських перегонах. До цього його закликала й група громадських діячів, бізнесменів і великих спонсорів Демократичної партії.

Байден, у свою чергу, в інтерв'ю назвав єдину умову свого виходу із президентських перегонів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: