Байден заявив, що не готовий до переговорів з путіним

Читать на русском
Президент США Джо Байден заявив, що не готовий до переговорів з лідером рф володимиром путіним, доки той не змінить своєї поведінки з воєнної точки зору.
Фото: ТАСС

Президент США Джо Байден заявив, що не готовий до переговорів із російським лідером володимиром путіним, доки той не змінить своєї поведінки.

Про це він сказав на пресконференції після саміту НАТО у Вашингтоні, передає «Європейська Правда».

Байден заявив, що не бачить у путіна готовності до зміни поведінки.

«Я не бачу причин говорити з путіним прямо зараз. Не так багато він готовий зробити у сенсі зміни поведінки. Але немає світового лідера, з яким я не готовий взаємодіяти», – заявив Байден.

Президент США заявив, що путін має проблему.

«Він думав, що виграв війну, але досі захопив лише 17,3% території України. Вони не були успішними, вони зазнали жахливих людських втрат. Вони втратили понад 350 тисяч військових, вбитими чи пораненими. Понад мільйон освічених молодих людей залишили росію», – уточнив він.

За його словами, ідея того, що росія зміниться фундаментально в найближчому майбутньому не реалістична. Байден також додав, що рф не зупиниться на Україні і пригадав виступ путіна перед вторгненням.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що росія не збирається брати участь у другому Саміті миру щодо врегулювання ситуації в Україні. Таку заяву зробив заступник глави МЗС рф Михайло Галузін.

Також зазначають, що Україна планує провести другий Саміт миру з участю представників рф до виборів у Сполучених Штатах, які заплановані на листопад. Українські представники хочуть провести повторний саміт до того часу, коли до Білого дому може повернутися Дональд Трамп.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: