ВАКС заарештував затриманого прокурора Офісу генпрокурора

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектив НАБУ про застосування запобіжного заходу до підозрюваного прокурора ОГП.
фото: radiosvoboda.org

Вищий антикорупційний суд узяв під варту прокурора Офісу Генерального прокурора, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні 170 тисяч доларів неправомірної вигоди за закриття кримінального провадження.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про Олега Гунька.

«18 липня 2024 року слідчий суддя ВАКС розглянув клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, про застосування запобіжного заходу до прокурора ОГП, якого 15 липня 2024 року викрили на одержанні 170 тис. дол. неправомірної вигоди за ухвалення рішення про закриття кримінального провадження та зняття арешту з майна, арештованого в межах цього провадження. Суд частково підтримав позицію прокурора САП та застосував до прокурора запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 днів з альтернативою внесення 4 млн грн застави», – інформує прокуратура.

У разі внесення застави на прокурора покладуть такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із міста Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками у цьому кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили двох прокурорів Офісу генпрокурора на гарячому. За версією слідства, вони отримали 170 тисяч доларів неправомірної вигоди за закриття кримінального провадження, яке розслідують. Прокурора ОГП Олега Гунька затримали.

Раніше НАБУ і САП проводили обшуки у старшого слідчого Головного слідчого управління Національної поліції В'ячеслава Поталапа та прокурора відділу Спеціалізованої екологічної прокуратури Андрія Грицана у справі прохання та одержання неправомірної вигоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: