В Укренерго прогнозують значне пом’якшення графіків відключень найближчими днями

Читать на русском
Ситуація з відключеннями світла має поліпшитися вже найближчими днями через зниження температури повітря, заявили в Укренерго.
Фото: Укренерго

Ситуація з відключеннями світла повинна поліпшитися вже найближчими днями через зниження температури повітря.

Про це заявив член наглядової ради Укренерго Юрій Бойко, його цитує Інтерфакс-Україна.

У яких країнах світу менше половини населення має доступ до електроенергіїНа інфографіці – в яких країнах світу електрику має менш ніж половина населення. Майже всі такі держави розташовані в Африці.

Він розповів, що згідно з прогнозом енергетиків, пом'якшення графіків відключень очікується вже цієї суботи.

«Сьогодні-завтра через зниження температури поступово почнеться знижуватися споживання електроенергії, потім настануть вихідні, коли воно традиційно нижче. Із понеділка ця тенденція до зниження попиту посилиться. Ми все одно житимемо у графіках, але вони будуть набагато м'якшими», – сказав він.

Бойко пояснив, що енергосистема реагує на зміни температури повітря із затримкою приблизно в три дні, що дозволяє прогнозувати зниження дефіциту найближчим часом.

При цьому у середньостроковій перспективі щодо стабільної ситуації з енергопостачанням очікується у серпні-вересні.

Нагадаємо, сьогодні Кабінет міністрів заборонив відключати світло на прифронтових територіях та біля кордону з росією та Білоруссю.

Також анонсувалося, що буде проведено перевірку застосування обленерго графіків погодинних відключень світла та справедливого розподілу електроенергії в областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: