У ГУР оцінили ймовірність наступу російської армії на нових напрямках

Читать на русском
У Головному управлінні розвідки Міноборони України поки що не бачать передумов до того, що ворог розширить наступ на нові напрямки.
Фото: РБК-Україна

Армія росії продовжує вести наступальні дії відразу на кількох ділянках фронту. Однак передумов до того, що ворог розширить наступ на нові напрямки, поки що немає.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

Генштаб ЗСУ назвав довжину лінії активних бойових дійПротяжність усієї лінії фронту в Україні зараз понад 3000 кілометрів. Лінія активних бойових дій – третина цієї відстані.

Він зазначив, що Силам оборони вдалося зупинити ворожі атаки на Харківщині, що, в свою чергу, вплинуло на ситуацію на Сумщині.

«Тим не менше, переважним завданням саме цих дій ворога є відтягування українських сил і засобів, а ключовим завданням є український Донбас. Саме там продовжуються ключові й найбільш героїчні, а також драматичні події», – заявив Юсов.

Представник ГУР підкреслив, що хоч угруповання ворога досить численне, воно не змінювалося настільки, щоб можна було говорити про наступи на нових напрямках.

Нагадаємо, що днями президент Зеленський заявив, що начальника ГУР Кирила Буданова не зовсім правильно зрозуміли, коли він у недавньому інтерв'ю говорив про загрозу російського наступу з півночі.

Зеленський також казав, що у лавах Збройних сил України є 14 бригад, готових до контрнаступу, але неукомплектованих зброєю. Проблема в тому, що постачання із Заходу суттєво затримується.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: