Байден заявив, що повернеться до передвиборчої кампанії наступного тижня

Читать на русском
Президен США Джо Байден заявив, що повернеться до передвиборчої кампанії, незважаючи на заклики демократів відмовитися від президентських перегонів.
Фото: AP

Президент США Джо Байден повідомив, що повернеться до передвиборної кампанії наступного тижня. Його заява пов'язана з тим, що все більше демократів закликають його відмовитися від президентських перегонів.

Про це пише The Washington Times.

Black man та лідер Туреччини Орбан: обмовки Байдена та Трампа в ході передвиборчої кампаніїУ США за посаду президента борються 81-річний Джо Байден та 78-річний Дональд Трамп. Їхні обмовки під час передвиборчої кампанії – на інфографіці.

За словами Байдена, він з нетерпінням чекає повернення до передвиборної кампанії уже наступного тижня після повного одужання від COVID-19, публічно давши зрозуміти, що він відданий своїй кандидатурі, незважаючи на те, що все більше демократів закликають його вийти з перегонів.

Байден виклав свій план у п’ятницю, 19 липня, в заяві, в якій засудив колишнього президента Дональда Трампа та «темне» бачення Америки, яке його суперник виклав у четвер у своїй промові на з’їзді Республіканської партії.

«Я з нетерпінням чекаю повернення до передвиборчої кампанії наступного тижня, щоб продовжувати викривати загрозу програми Дональда Трампа «Проєкт 2025», водночас обґрунтовуючи власну історію та моє бачення Америки: такої, де ми рятуємо нашу демократію, захищаємо наші права і свободу, а також створення можливостей для кожного», – наголосив Байден.

Його заява щодо продовження передвиборної кампанії з’явилася на тлі того, що кількість законодавців-демократів, які закликали його піти, сягнула щонайменше 30. Деякі провідні демократи заявили, що вважають, що Байден може відкликати свою кандидатуру до цих вихідних.

Крім цього, Байден заявив, що Трамп ще більше порушуватиме права на аборти, і йому не можна довіряти, хоч він і обіцяв відстоювати демократичні принципи.

«Американці точно знають, куди він хоче привести цю країну. Вони знають, що він завдав болю та жорстокості жінкам Америки, скасувавши справу Роу проти Вейда. Вони знають, що він одного разу знищив нашу економіку і завдасть болю середньому класу, що він хоче зруйнувати систему стримувань і противаг нашої Конституції та в перший же день правити як диктатор», – додав Байден наостанок.

Нагадаємо, 17 липня стало відомо, що президент США Джо Байден отримав позитивний результат на Covid-19 і відчував легкі симптоми хвороби.

Також раніше повідомлялось, що Національний комітет Демократичної партії відклав голосування, яке затвердило б Джо Байдена в якості кандидата у президенти США. А члени сім'ї президента США Джо Байдена почали обговорювати, як може виглядати його вихід із передвиборчої кампанії.

Вчора, 18 липня, ЗМІ повідомили, що Байден може оголосити про вихід із передвиборчих перегонів вже цими вихідними – 20–21 липня. Демократи вважають, що тиск, який після дебатів з Трампом зріс «до нестерпного рівня», переконає президента ухвалити рішення залишити гонку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: