Зеленський заявив, що світ має натиснути на росію для дипломатичного врегулювання війни

Читать на русском
Зеленський вважає, що сила дипломатії може допомогти завершити війну. Але всьому світу доведеться тиснути на росію, щоб вона погодилася на це.
Getty Images

Президент Володимир Зеленський вважає, що всьому світу доведеться чинити тиск на росію, щоб переконати її сісти за стіл переговорів та розглянути питання про припинення війни.

В інтерв'ю ВВС він зазначив, що не всі території повертаються силою.

Зеленський про заяву путіна щодо умов для переговорів з Україною: це ультиматумПрезидент Володимир Зеленський відреагував на нові висловлювання російського диктатора путіна про нібито готовність завершити війну.

«Це не означає, що всі території будуть відвойовані силою. Я думаю, що сила дипломатії може допомогти», — сказав він, додавши, що слабша росія на полі бою поставить Україну в сильнішу позицію за столом переговорів.

«Я думаю, що, чинячи тиск на росію, можна домовитися про дипломатичне врегулювання», – вважає Зеленський.

В інтерв'ю він також допустив можливість звільнення з посади президента. «Але тільки після закінчення війни», – підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, раніше Зеленський анонсував, що Україна до кінця року підготує та представить детальний план завершення війни з росією. Він також хоче, щоб на другому Саміті миру були представники рф.

Нещодавно президент розповів, хто міг би стати посередником у переговорах із росією.

При цьому, за словами Зеленського, Україна не може просто так домовитися з росією про припинення вогню – потрібний план і впевненість у тому, що цей режим не буде використаний для накопичення сил нового вторгнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: