Скільки українців згодні на переговори з росією та умови путіна – результати опитування

Читать на русском

44 відсотки українців вважають, що час для переговорів із росією настав. Але більшість не погоджується на умови путіна.
society.comments.ua

44% українців вважають, що час для початку офіційних мирних переговорів України та росії настав. Не згодні із цим твердженням 35%, не визначились – 21%.

Опитування проводив Центр Разумкова на замовлення ZN.UA.

Якщо дивитись у регіональному розрізі, то 49% жителів центру України спокійно сприймуть інформацію про початок офіційних переговорів із росією, на Заході таких 35%. На Сході до переговорів готово 33% жителів, на Півдні – 60%.

При цьому українці не погоджуються на умови, які володимир путін висував для припинення війни. 83% опитаних не погоджуються на виведення українських військ з території Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. 84% виступили проти того, щоб віддати ці області росії.

Крім того, 77% українців не хочуть скасування західних санкцій проти росії.

Щодо нейтрального позаблокового без'ядерного статусу України, закріпленого в Конституції, то 58% висловилися проти, 22% – вважають, що треба погоджуватися.

Опитування також показало, що більшість українців (76%) впевнені, що путін допускає мир лише на власних умовах.

51% українців наполягають на звільненні України від російських військ у кордонах 1991 року. 26% можуть погодитися на зупинку війни по лінії розмежування станом на початок 2022 року, лише 9% готові визнати кордон по лінії фронту на момент укладення угоди.

66% опитаних вірять у те, що росію можна перемогти на полі бою, 16% – не вірять, 18% – вагаються.

Нагадаємо, опитування, проведене взимку, показало, що більшість українців готові терпіти війну «стільки, скільки потрібно».

Станом на лютий 44% українців вважали, що Захід утомився від війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: