Стартувало подання заяв для вступу на бакалавра – МОН

Читать на русском
В Україні з 19 липня стартувало подання заяв для вступу на здобуття ступеня бакалавра, повідомили в МОН.
Shutterstock

У п'ятницю, 19 липня, стартувало подання заяв для вступу на бакалавра, магістра медичного, фармацевтичного, ветеринарного спрямування.

Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти та науки.

Лазівка для військовозобов'язаних: як можливість відстрочки збільшує попит на аспірантуруВідстрочка від мобілізації, на яку мають право аспіранти, викликала підвищений попит на отримання наукового ступеня серед чоловіків. Особливо помітний приріст серед контрактників. Докладніше – на інфографіці.

Прийом заяв на бюджет та контракт триватиме до 18:00 31 липня. Після цього заклади зможуть проводити додаткові набори лише на контракт.

Як і раніше, подання заяв відбувається через е-кабінет вступника на сайті.

«Після подання першої заяви жодні дані в е-кабінеті змінити вже неможливо, тому слід уважно перевірити, чи все правильно, до початку формування самих заяв», - нагадали в МОН.

Загалом до вишів можна подати 15 заяв (п'ять на бюджет та 10 - на контракт). Для заяв на бюджет потрібно встановити пріоритети від 1 до 5, де 1 - це найбажаніша заява для вступу.

Оприлюднення списку абітурієнтів, рекомендованих до зарахування до бюджету, відбудеться до 5 серпня.

Нагадаємо, Міністерство освіти та науки змінило правила вступу до аспірантури. Причиною став ажіотаж на аспірантуру з початком великої війни, тому що під час навчання на цій формі давали відстрочку від мобілізації.

Докладніше про «лазівку» для ухилянтів ми розповідали на нашій інфогтафіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: