IT-збій у світі: у компанії CrowdStrike заявили, що виявили та почали усувати проблему

Читать на русском
Гендиректор компанії з кібербезпеки CrowdStrike заявив, що проблему виявили в оновленні програмного забезпечення для Windows. Її вже усувають.
SOPA Images / LightRocket via Getty Images

У компанії CrowdStrike, оновлення якої призвело до глобального IT-збою у світі, заявили, що проблема виявлена та її усувають.

Відповідне повідомлення у соцмережі X опублікував генеральний директор Джордж Курц.

Глобальний IT-збій: як відновити роботу Microsoft WindowsУ Держспецзв'язку дали інструкцію, як запустити комп'ютери, які працюють на Microsoft Windows.

«CrowdStrike активно працює з клієнтами, які постраждали від дефекту, виявленого в одному оновленні контенту для хостів Windows. Хости Mac і Linux не постраждали. Це не інцидент безпеки чи кібератака. Проблема була виявлена, ізольована та виправлена. Ми надсилаємо клієнтів на портал підтримки для отримання останніх оновлень і продовжимо надавати повні та постійні оновлення на нашому веб-сайті. Ми також рекомендуємо організаціям забезпечити спілкування з представниками CrowdStrike офіційними каналами», – написав він.

Зазначимо, Crowdstrike – це компанія з кібербезпеки. Вона займається захистом найбільших світових компаній та обладнання від кіберзагроз та вразливостей.

Нагадаємо, у всьому світі відбулася серія технічних збоїв, яка порушила роботу авіакомпаній, банків та Лондонської фондової біржі.

В Україні були проблеми з роботою «Нової пошти», мобільного оператора Vodafone та деяких банків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: