Байден та Урсула фон дер Ляйєн обговорили підтримку України

Читать на русском
Президент США Джо Байден та президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн обговорили ситуацію в Україні.
Фото: Twitter/Джо Байден

Президент США Джо Байден поговорив телефоном з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляйєн. Одна з тем розмови – підтримка України та притягнення рф до відповідальності за агресію.

Про це повідомили на сайті Білого дому.

Голова Єврокомісії розкритикувала Орбана за візит до путінаПрезидентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн жорстко відреагувала на дії прем'єра Угорщини Орбана з його так званим мирним планом.

Зазначається, що Байден зателефонував до Урсули фон дер Ляйєн, аби привітати її з переобранням на посаду президентки Європейської комісії.

Окрім відносин між США та ЄС, політики також обговорили підтримку України та спроби притягнути рф до відповідальності за її агресію.

Нагадаємо, 18 липня Урсула фон дер Ляйєн була переобрана на пост президентки Європейської комісії. Її кандидатура отримала 401 голос «за», 284 парламентарі голосували «проти».

Також нещодавно президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн різко відреагувала на візит прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Москви, назвавши його «місією умиротворення». Фон дер Ляйєн нагадала, що росія продовжує атакувати Україну, роблячи ставку на війну на виснаження та відмову заходу від протистояння Кремлю.

А сьогодні Білий дім зробив нову заяву щодо ударів України по території рф. Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що не має однозначної відповіді, чи дозволить Вашингтон використовувати Києву американську зброю для більш глибших ударів по території країни-агресора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: