Одна з країн Європи може передати Україні надлишкові боєприпаси

Читать на русском
При цьому уряд країни ще має ухвалити рішення стосовно військової допомоги Україні, потім узгодити його із союзниками та Києвом, а також забезпечити логістику.
фото: dw.com

Болгарія може передати Україні надлишкові запаси снарядів та інше військове обладнання. Це відбудеться, якщо відповідні поставки компенсують країни-союзники.

Про це повідомляє BNR, з посиланням на виконувача обов’язків міністра оборони Болгарії Атанаса Запрянова.

Підсумки ювілейного саміту НАТО для України: яку військову допомогу обіцяли союзникиУкраїні на саміті НАТО обіцяли надати системи ППО, у тому числі Patrior, винищувачі F-16 та інше. Докладніше – на інфографіці.

Згідно зі словами Запрянова, аналіз болгарського Міноборони виявив «те, що є надлишковим і непотрібним для болгарської армії».

«З цього майна – частина боєприпасів певних типів – може бути надана Україні. Цей пакет також буде пов'язаний з угодою з країною-союзником про компенсацію, подібно до попереднього пакета, який ми відправили», – заявив він.

Запрянов зазначив, що при цьому уряд Болгарії ще має ухвалити рішення стосовно військової допомоги Україні, потім узгодити його із союзниками та Києвом, а також забезпечити логістику.

Нагадаємо, нещодавно президент Болгарії Румен Радев відмовився як очолювати, так і брати участь в болгарській делегації на саміті НАТО у Вашингтоні. Причина – позиція, яку вона має відстоювати щодо допомоги Україні.

Також уряд Нідерландів спрямує 300 мільйонів євро на боєприпаси для винищувачів F-16, які незабаром отримає Україна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: