Гарріс випереджає Трампа в новому опитуванні щодо президентських виборів – Reuters

Читать на русском
Відповідне опитування відбулось після національного з'їзду Республіканської партії США та виходу Байдена з з передвиборчої гонки.
comments.ua

Віцепрезидентка США Камала Гарріс випередила республіканця Дональда Трампа на два відсоткові пункти в загальнонаціональному опитуванні після рішення Джо Байдена вийти з передвиборчої гонки.

Про це йдеться в опитуванні агенції Reuters/Ipsos.

У якому віці президенти США складали присягуНа інфографіці – у якому віці складали присягу президенти США. І Джо Байден, і Дональд Трамп у разі перемоги стануть найстаршими президентами країни.

Як зазначається, Гарріс випередила Трампа в загальнонаціональному опитуванні з результатом 44% проти 42%, водночас різниця перебуває в межах статистичної похибки у 3 відсоткові пункти.

У попередньому опитуванні Reuters/Ipsos 15-16 липня Гарріс і Трамп набирали по 44% підтримки, а на початку місяця республіканець випереджав віцепрезидентку США на один відсотковий пункт.

Крім того, в останньому опитуванні 56% зареєстрованих виборців США заявили, що 59-річна Гарріс «має гострий розум і здатна давати раду викликам». Водночас, про 78-річного Трампа таке сказали лише 49%, а про чинного президента Байдена – лише 22%.

Повідомляється, шо опитування відбулось 22-23 липня – після національного з'їзду Республіканської партії США, на якому Трампа офіційно висунули кандидатом у президенти, та після оголошення Байдена про те, що він виходить з перегонів і підтримує кандидатуру Гарріс.

Як наголошує агенція, загальнонаціональні опитування вказують на важливі сигнали про підтримку американцями політиків, але доля президентських виборів у США зазвичай вирішується в кількох ключових штатів.

Варто зазначити, що Гарріс заручилася підтримкою достатньої кількості делегатів-демократів, щоб виграти номінацію від партії на пост президента.

Нагадаємо, Камала Гарріс встановила рекорд зі збору коштів на президентську кампанію за добу.

Раніше ЗМІ також розповіли про її положення у опитуваннях порівняно з Дональдом Трампом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: